Wednesday, November 20, 2013

Jäljed lumel 5. projekt - käevõru.

Vajalikud asjad: suvaline reklaamkataloog, liim,  sukanõel või hambatikk, lõng, heegelnõel, plekkpurkide avamise krõnks.
Lõika kataloogist kolmnurkseid ribasid, keera need ümber hambatiku ning kinnita viimane jupp liimiga. Võta paberpärl tikult maha ja tee palju uusi. Kõige lihtsama käevõru saad, kui ajad need samad paberpärlid niidile või peenikesele kummile ja kinnitad otsad plekkpurgi krõnksu külge.
Heegeldatud käevõru põhja tegemiseks heegelda 25 ahelsilmusest kett ning tee selle peale üks rida sambaid. Seejärel heegelda plekkpurgi krõnks ühest otsast selle külge ning heegelda veel üks rida kinnissilmuseid, see teeb ääred ilusamaks ja see heegeldatud riba ei loki enam. Kinnise jaoks heegelda teise otsa ahelsilmustest kett, mida saab siis plekkpurgi krõnksu külge siduda, et käevõru käele panna.
Kaunista heegeldatud käevõru paberpärlitega, lõngast tuttidega, narmastega, heegeldatud lillekestega või poiste puhul pealuuga. Tuti tegemiseks keri lõnga ümber kahe sõrme, seo keskelt kokku ja lõika ääred lahti. Heegeldatud lille jaoks tee 5 silmusest kett, kinnita see, heegelda 2 ahelsilmust, tee 2 sammast, heegelda kaks ahelsilmust ja kinnita ringi külge. Järgmise kroonlehe jaoks heegelda jälle 2 ahelsilmust, tee 2 sammast ja heegelda 2 ahelsilmust ning kinnita ringi külge. Tee 5 kroonlehte sel viisil.
Pealuu heegeldamiseks heegelda 6 ahelsilmusest kett, kinnita ringiks. Heegelda veel 6 ahelsilmust ning kinnita need esimese ringi kõrvale, et tekiks prillide moodi kujund. Heegelda rida kinnissilmuseid (kokku 6 kummagi rõnga ümber, prillide keskelt jäta puutumata) ümber nende prillide. Hakka ühest prillide äärest moodustama pealuu allosa, selleks heegelda üks ahelsilmus ning tee neli kinnissilmust prillide alla. Järgmisele reale sellest, heegelda suu jaoks 6 ahelsilmust ja kinnita rea lõppu.
Narmaste tegemiseks lõika lõngast parajad jupid, tõmba pundi keskosa natuke läbi käevõru ja tõmba lõngajupid sellest silmusest läbi.









No comments:

Post a Comment